Casa Límit

Localització  Sant Julià de Ramis, Girona. 2021.

Arquitectes  Atheleia Arquitectura / Salvador Tarradas

Col·laboradors  Borja Fernández, J. Roldán (Renders), J.M. Paniagua (A.Técnico)

Estructura  Blázquez-Guanter

Fotografia  Andrés Arias / Salvador Tarradas

 

La casa es troba entre les valls suaus que conformen les primeres elevacions de la serra de Portelles i del Rocacobra, entre les comarques del Pla de l’Estany i del Gironès. La casa es situa al límit entre el turó i la vall, amb vistes sobre un fons fresc i profund, envoltat de pins i alzines. La finca té una forta pendent entre l’entrada, a la part sud, i el fons de parcel•la, al costat nord. La composició de la casa sorgeix a partir d'una sèrie de murs paral•lels que potencien les connexions visuals entre el nord i el sud, entre el turó i la vall, entre els dos jardins de la casa. Aquests murs paral•lels ofereixen privacitat respecte les finques veïnes, i es pleguen formant els espais de servei per generar major privacitat respecte el carrer. Aquests murs són concebuts com un element integrat en el paisatge, situant-se en una cota per sota de les copes dels pins, materialitzats en formigó d’un color terrós i encofrats amb llata vertical que dialoga amb els arbres de l’entorn. Aquesta composició dels murs es superposa amb un eix diagonal que sorgeix de la pròpia orografia del lloc, originant amb aquesta intersecció la forma de les façanes i les circulacions interiors. La planta es divideix en cinc parts paral·leles que es relacionen entre elles seguin la geometria de la diagonal, generant espais amb diferents qualitats tant a l’interior com a l’exterior. El primer mòdul es destina a gimnàs i serveis; el segon a sala, cuina i menjador; el tercer i quart conformen els espais per als petits, dues habitacions, una sala de jocs i el seu espai de bany; el darrer mòdul es destina a habitació principal, bany i vestidor, amb la mirada exterior cap a l’espai de la piscina. Els criteris de sostenibilitat han estat presents en tot el procés de concepció i construcció de la casa, projectant un habitatge de baix consum i baixes emissions, amb l’aerotèrmia com a sistema de climatització i renovació d’aire amb recuperador de calor. Altres criteris de disseny energètic passiu han estat l’ús de porxos per protegir les obertures de la incidència solar o l'ús de ventilacions creuades.

Salvador Tarradas i Fossoul, MBArch at Barcelona School of Architecture (ETSAB-UPC)
Arquitecte Col·legiat 59209 - Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya

Tel: +34 650 363 317

arquitectura@atheleia.com
Peralada - Olot - Barcelona

Instagram Atheleia Arquitectura Linked In Salvador Tarradas Fossoul

Todos los derechos reservados - Atheleia Arquitectura